Over mij

Thuis

Ik ben geboren in Tilburg op 25 augustus 1971, als zoon en 1e kind van Gerard Stalpers en Rietje Klerks, beiden opgegroeid in een bakkersgezin. Toen ik s’ nachts om 03.00u werd geboren stond mijn vader te werken in de bakkerij van opa Piet. Het brood moest uit de oven. Zo was dat toen. Later nam mijn vader de bakkerij over.

Na mij volgden nog twee zussen: Wendy (’72) en Femke (’74), die ons gezin compleet maakten. Ik heb een thuis ervaren waar hard werken en zorg voor anderen op de eerste plaats kwamen. Het was een ‘warm nest’ waar iedereen welkom was; een herberg met een open deur. Gastvrijheid, de ander welkom heten, voor een prettige sfeer zorgen en de harmonie bewaken, dat heb ik goed geleerd. Niet bewust, maar onbewust, zo werd het ‘voorgeleefd’. Een belangrijke boodschap: ‘de klant is altijd koning!’

Ik heb veel vrijheid gekregen en leerde zo mijn eigen route bepalen. Grenzen verkennen én overschrijden, eigenwijs zijn en niet luisteren naar anderen of soms de gemakkelijke weg nemen. Kritiek of hulp aannemen, laat staan daar om vragen … nee, dat was niet mijn sterkste kant. Net als opkomen voor mezelf en conflicten niet uit de weg gaan.

bread and butter’ – Wayne Thiebaud

Er was echter ook plezier en gezelligheid. Het verlangen naar aansluiting bij anderen, erbij horen en ‘gezien’ worden, zorgde ervoor dat ik me makkelijk leerde bewegen in allerlei settings en groepen van mensen. Wat ik al goed kon, leerde ik steeds beter .. mezelf aan passen en het voor de ander fijn maken!

De afgelopen jaren ben ik me, met ‘vallen en opstaan’, steeds meer bewust geworden van het feit dat toevallige tegenslagen niet bestaan; ze dienen een doel. Namelijk om er van te leren, te kijken naar je eigen aandeel en de verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en de keuzes die je maakt.

Loopbaan

Na omzwervingen in de snelle en zakelijke wereld van de commerciële dienstverlening, recruiting en consultancy, zorgde een burn-out voor een stevige ‘pas op de plaats’. Ik was 28 jaar.

Het waren vooral goede gesprekken, die mij toen deden ontdekken dat wat ik zelf beschouwde als ‘falen’ zo door anderen niet werd ervaren. De eerste keer ook dat ik hulp nodig had, omdat ik er alleen niet meer uit kwam. En langzaam ontstond er meer ruimte voor mezelf en voor het maken van andere, meer bewuste keuzes.

Een paar jaar later (2004) later startte ik de Loopbaankamer en ging ik als zelfstandige werken op het snijvlak van mens en werk.

Begeleidingswerk

Ik vind het een voorrecht om het vertrouwen te ontvangen en mensen te mogen begeleiden rondom hun worstelingen, leervragen, talenten en ontwikkelmogelijkheden. Ze daarbij te helpen (meer) hun verlangen te volgen en ook daar te zijn waar gevoelens van onrust en onzekerheid een rol spelen.

In het authentiek zijn als begeleider, daag ik de ander uit om eigen grenzen op te zoeken en te verkennen. Daar te zijn waar het ‘wat’ spannend kan worden. Hiervoor de benodigde veiligheid bieden en het vertrouwen geven, zijn een tweede natuur. Ik volg graag wat zich voordoet en zet, naast wat nodig is, ook mijn enthousiasme en humor in.

Mijn vertrekpunt is altijd oprechte interesse en nieuwsgierigheid en het vertrouwen dat ieder mens over de mogelijkheden beschikt om te groeien. Elke moment van je leven geeft je de mogelijkheid om te veranderen en nieuwe en uitdagende keuzes te maken …

Als je er naar op zoek gaat!

Privé

Samen met Floor probeer ik een warm thuis te geven aan onze kinderen, die in leeftijd variëren van 8 tot 16 jaar. Een lekker dynamisch gezin dus, met veel (soms ook ongewenste) drukte. En met nieuwe fases van verandering, die ervoor zorgen dat ik ‘vader en partner zijn’ soms al een leerschool op zich vindt.

Naast mijn werk, vind ik het leuk om activiteiten met m’n gezin te ondernemen. Spelletjes, voetballen, aan zee of in de natuur zijn en kamperen. Ik ben trainer van een jeugd hockeyteam (MD3) en hockey zelf bij de veteranen van HC Tilburg. 

In de weekenden vind je mij buiten; hard lopen of wandelen in de bossen, bij zee en duinen of staand langs het hockey- of voetbalveld om de kids aan te moedigen. De thuiswedstrijden van Willem II daar wordt naar uitgekeken, door de boys en mijzelf..