Training

– wie bereid is om te verdwalen vind nieuwe wegen … naar meer rust en autonomie –

Naast teamontwikkeling en leiderschapstrajecten, leg ik me toe op persoonlijke ontwikkeling van mensen, in werk- en/of privé situaties. Dat doe ik middels individuele coaching, trainingen en workshops. Hierin werk ik samen met andere vakgenoten vanuit het rijke gedachtegoed van: systemisch werken, transactionele analyse en neuro linguïstisch programmeren.

Voor 2023 staat nog op het programma:

Trainingde Kracht van Systemisch Werken” jaargang V; start 16 december 2023 (9 bijeenkomsten)

Voor aanmelding of informatie: contact@patrickstalpers.nl

D E K R A C H T V A N S Y S T E M I S C H W E R K E N

anders leren kijken, ontdekken en groeien in contact en samenwerken

Leer de dynamiek van het systeem begrijpen en ontdek hoe het de dagelijkse communicatie beïnvloedt!
Herken je dit? In je dagelijkse leven en werk krijg je te maken met lastige situaties of ongewenst gedrag. Je loopt aan tegen weerstand zoals boosheid, teleurstelling, verdriet, oordeel. Bij jezelf en bij de ander. Je begrijpt het gedrag niet, vindt het lastig om er mee om te gaan of de ander er op aan te spreken. Je gaat de ander overtuigen van wat jij denkt dat er nodig is. Ondanks jouw harde werken, je bereidheid om
het op te lossen en positieve houding, blijft een bevredigend resultaat uit. Wil je weten hoe je verdieping aanbrengt in het contact door ‘inclusive’ te gaan werken? Hoe je met een frisse blik leert kijken naar wat er in de ‘onderstroom’ speelt? Wil je leren over de kracht van het systeem en werken zonder oordeel? Dan is deze training iets voor jou!

Doel
Krijg inzicht in overtuigingen, gedrag, patronen en hoe ze van invloed zijn op ‘het dagelijkse’. Leer anders waar te nemen en leer stimulerend begeleiden en leidinggeven, zonder te oordelen of te overtuigen. Samen werken (en leven) wordt makkelijker, lichter en het contact prettiger en waardevoller.

Inhoud
Een mens is niet alleen, we maken deel uit van een bepaald systeem in een werk-of privécontext. We bewegen ons bovendien in verschillende en meerdere systemen tegelijkertijd, zoals een relatie, gezin, familie, vrienden, organisatie, afdeling, team of twee collega’s die samenwerken. In deze training ga je op zoek naar de rol en taak van het individu binnen het systeem, naar antwoorden op de vraag hoe de leden binnen het systeem onbewust een probleem (patroon) in stand houden.

Praktische informatie

Doelgroep
Iedereen die vanuit persoonlijke interesse en/of als professional wil leren over de dynamiek in ieder(s) systeem en over de kracht van inclusie en het veranderen van perspectief.

Tijdsinvestering
De looptijd van de training is zeven maanden:
✓ drie bijeenkomsten op zaterdag van 10u tot 17u, incl. lunch.
✓ zes bijeenkomsten op dinsdag of donderdag van 14u tot 18u (laatste keer tot 19.30u).

Data groep SW5 2023 / 2024

Blok I

Zaterdag 16 december

Dinsdag 9 januari

Donderdag 1 februari

Blok II

Zaterdag 2 maart

Dinsdag 19 maart

Donderdag 11 april

Blok III

Zaterdag 25 mei

Donderdag 13 juni

Dinsdag 2 juli

Investering
€ 2.450,00 exclusief 21% btw.
Dit bedrag is inclusief het supervisiegesprek en het arrangement op alle dagen.

W A T G A J E L E R E N ?

Je leert anders kijken naar de manier van verbinden en hoe onderliggende dynamieken de manier van communiceren beïnvloeden. We bieden je basiskennis over het systeemdenken; het weten dat iets of iemand onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Je leert de onderliggende structuren te zien en verbanden te herkennen tussen de mens en zijn of haar houding op het werk. Aan bod komen o.a. achtergrond en visie, de wetten van het systeem, overdracht en tegenoverdracht, systemisch luisteren en kijken, anders vragen stellen. Daarnaast wordt gewerkt met begrippen zoals: ordening, plek, taak, in- en uitsluiten. Je leert hierdoor het krachtenspel in een systeem begrijpen zodat je er in de dagelijkse praktijk direct mee aan de slag kunt.

Tijdens de training leer je vooral ook over het belang van het insluiten van je eigen systeem van herkomst. Je kunt als professional namelijk niet een ander (bege)leiden als je geen inzicht hebt in jouw persoonlijke thema’s en dynamieken. Hiervoor is het nodig dat je de bereidheid hebt om persoonlijke ervaringen te delen.

Werkwijze
De werkwijze is interactief en praktisch en ervarend leren staat centraal. Naast de basistheorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van oefeningen, opstellingen en persoonlijke of werk gerelateerde vragen. Een supervisiegesprek met de twee trainers en thuisopdrachten als voorbereiding op trainingsdagen, zijn tevens onderdeel van de training.

Resultaat
✓ Je herkent waardoor cliënten/medewerkers onbewust of bewust problemen
in stand houden, de ‘terugkerende’ patronen. Ook bij jezelf.
✓ Je kunt beter benoemen wat je ziet en bent krachtiger in het geven van
feedback; je krijgt mensen sneller in beweging. Ook jezelf.
✓ Je bent in staat mensen in een veilige context en vanuit meer vertrouwen te
begeleiden en leiding te geven. Ook aan jezelf.
✓ Je vergroot het zelfinzicht en zelfbewustzijn, ontwikkelt een andere
werkhouding. Je leert jezelf als instrument in te zetten!

De trainers
Patrick en Carin begeleiden mensen, teams en organisaties bij verandering en ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen onderneming. Beiden zijn ze opgeleid in het systemisch werken. Meer over de trainers vind je op de persoonlijke websites.

Trainingslocatie
Hilvaria Studio’s, Goirleseweg 12b, Hilvarenbeek. Bij grote evenementen in Hilvaria wijken we uit naar een
andere locatie in Tilburg van Bonheur Horeca Groep.

Aantal deelnemers
Om voldoende dynamiek en leermomenten te creëren is het minimum aantal deelnemers 8 en het maximum 12.

Vragen of aanmelden?
Heb je vragen of wil je vooraf kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op. Direct aanmelden kan natuurlijk ook!

Contactgegevens
Patrick Stalpers
+31 6 46321449
www.patrickstalpers.nl
contact@patrickstalpers.nl

Carin van Oekel
+31 613236994
www.carinvanoekel.nl
info@carinvanoekel.nl

Liever incompany?
Deze training kan ook incompany verzorgd worden. Neem in dat geval contact met ons op.

Enkele reviews
Een fijne training in een veilige omgeving waarbij je jezelf beter leert kennen en daarmee in staat bent anders te handelen in privé- en werksituaties | Een verrijking voor ieders leven | Onder vakkundige en liefdevolle begeleiding ga je op zoek naar je systeem van herkomst en krijg je inzicht in persoonlijke dynamieken | Professionele trainers, bereiden met zorg de lessen voor en hebben oog voor ieders ontwikkeling | Mijn leven is op verschillende fronten logischer geworden | Ik ben blij dat ik mezelf deze training cadeau gegeven heb! |Een prachtige waardevolle reis!