Coaching en Training

– wie bereid is om te verdwalen vind nieuwe wegen … naar meer rust en autonomie –

Ik leg me toe op persoonlijke ontwikkeling van mensen, in werk- en/of privé situaties. Dat doe ik middels individuele coaching, trainingen en workshops. Hierin werk ik samen met andere vakgenoten vanuit het rijke gedachtegoed van: systemisch werken, transactionele analyse en neuro linguïstisch programmeren.

Op deze pagina vind je informatie over diverse open inschrijving trainingen en workshops die gepland staan in 2023

Trainingde Kracht van Systemisch Werken” jaargang V; start eind oktober 2023 (9 bijeenkomsten)

Training “de Hoge Lat” – in jezelf – op 22 maart 2023 (4 dagen)

Workshop “Familieopstellingen” op zondag 12 februari 2023 (1 dag)

Voor aanmelding of informatie: contact@patrickstalpers.nl

========================================================================================================================

D E K R A C H T V A N S Y S T E M I S C H W E R K E N

anders leren kijken, ontdekken en groeien in contact en samenwerken

Leer de dynamiek van het systeem begrijpen en ontdek hoe het de dagelijkse communicatie beïnvloedt!
Herken je dit? In je dagelijkse leven en werk krijg je te maken met lastige situaties of ongewenst gedrag. Je loopt aan tegen weerstand zoals boosheid, teleurstelling, verdriet, oordeel. Bij jezelf en bij de ander. Je begrijpt het gedrag niet, vindt het lastig om er mee om te gaan of de ander er op aan te spreken. Je gaat de ander overtuigen van wat jij denkt dat er nodig is. Ondanks jouw harde werken, je bereidheid om
het op te lossen en positieve houding, blijft een bevredigend resultaat uit. Wil je weten hoe je verdieping aanbrengt in het contact door ‘inclusive’ te gaan werken? Hoe je met een frisse blik leert kijken naar wat er in de ‘onderstroom’ speelt? Wil je leren over de kracht van het systeem en werken zonder oordeel? Dan is deze training iets voor jou!

Doel
Krijg inzicht in overtuigingen, gedrag, patronen en hoe ze van invloed zijn op ‘het dagelijkse’. Leer anders waar te nemen en leer stimulerend begeleiden en leidinggeven, zonder te oordelen of te overtuigen. Samen werken (en leven) wordt makkelijker, lichter en het contact prettiger en waardevoller.

Inhoud
Een mens is niet alleen, we maken deel uit van een bepaald systeem in een werk-of privécontext. We bewegen ons bovendien in verschillende en meerdere systemen tegelijkertijd, zoals een relatie, gezin, familie, vrienden, organisatie, afdeling, team of twee collega’s die samenwerken. In deze training ga je op zoek naar de rol en taak van het individu binnen het systeem, naar antwoorden op de vraag hoe de leden binnen het systeem onbewust een probleem (patroon) in stand houden.

Praktische informatie

Doelgroep
Iedereen die vanuit persoonlijke interesse en/of als professional wil leren over de dynamiek in ieder(s) systeem en over de kracht van inclusie en het veranderen van perspectief.

Tijdsinvestering
De looptijd van de training is zeven maanden:
✓ drie bijeenkomsten op zaterdag van 10u tot 17u, incl. lunch.
✓ zes bijeenkomsten op dinsdag of donderdag van 14u tot 18u (laatste keer tot 19.30u).

Data groep SW5 2023 / 2024

Blok I

Zaterdag 28 oktober

Dinsdag 14 november

Donderdag 30 november

Blok II

Zaterdag 16 december

Dinsdag 9 januari

Donderdag 1 februari

Blok III

Zaterdag 2 maart

Dinsdag 19 maart

Donderdag 11 april

Investering
€ 2.450,00 exclusief 21% btw.
Dit bedrag is inclusief het supervisiegesprek en het arrangement op alle dagen.

W A T G A J E L E R E N ?

Je leert anders kijken naar de manier van verbinden en hoe onderliggende dynamieken de manier van communiceren beïnvloeden. We bieden je basiskennis over het systeemdenken; het weten dat iets of iemand onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Je leert de onderliggende structuren te zien en verbanden te herkennen tussen de mens en zijn of haar houding op het werk. Aan bod komen o.a. achtergrond en visie, de wetten van het systeem, overdracht en tegenoverdracht, systemisch luisteren en kijken, anders vragen stellen. Daarnaast wordt gewerkt met begrippen zoals: ordening, plek, taak, in- en uitsluiten. Je leert hierdoor het krachtenspel in een systeem begrijpen zodat je er in de dagelijkse praktijk direct mee aan de slag kunt.

Tijdens de training leer je vooral ook over het belang van het insluiten van je eigen systeem van herkomst. Je kunt als professional namelijk niet een ander (bege)leiden als je geen inzicht hebt in jouw persoonlijke thema’s en dynamieken. Hiervoor is het nodig dat je de bereidheid hebt om persoonlijke ervaringen te delen.

Werkwijze
De werkwijze is interactief en praktisch en ervarend leren staat centraal. Naast de basistheorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van oefeningen, opstellingen en persoonlijke of werk gerelateerde vragen. Een supervisiegesprek met de twee trainers en thuisopdrachten als voorbereiding op trainingsdagen, zijn tevens onderdeel van de training.

Resultaat
✓ Je herkent waardoor cliënten/medewerkers onbewust of bewust problemen
in stand houden, de ‘terugkerende’ patronen. Ook bij jezelf.
✓ Je kunt beter benoemen wat je ziet en bent krachtiger in het geven van
feedback; je krijgt mensen sneller in beweging. Ook jezelf.
✓ Je bent in staat mensen in een veilige context en vanuit meer vertrouwen te
begeleiden en leiding te geven. Ook aan jezelf.
✓ Je vergroot het zelfinzicht en zelfbewustzijn, ontwikkelt een andere
werkhouding. Je leert jezelf als instrument in te zetten!

De trainers
Patrick en Carin begeleiden mensen, teams en organisaties bij verandering en ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen onderneming. Beiden zijn ze opgeleid in het systemisch werken. Meer over de trainers vind je op de persoonlijke websites.

Trainingslocatie
Hilvaria Studio’s, Goirleseweg 12b, Hilvarenbeek. Bij grote evenementen in Hilvaria wijken we uit naar een
andere locatie in Tilburg van Bonheur Horeca Groep.

Aantal deelnemers
Om voldoende dynamiek en leermomenten te creëren is het minimum aantal deelnemers 8 en het maximum 12.

Vragen of aanmelden?
Heb je vragen of wil je vooraf kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op. Direct aanmelden kan natuurlijk ook!

Contactgegevens
Patrick Stalpers
+31 6 46321449
www.patrickstalpers.nl
contact@patrickstalpers.nl

Carin van Oekel
+31 613236994
www.carinvanoekel.nl
info@carinvanoekel.nl

Liever incompany?
Deze training kan ook incompany verzorgd worden. Neem in dat geval contact met ons op.

Enkele reviews
Een fijne training in een veilige omgeving waarbij je jezelf beter leert kennen en daarmee in staat bent anders te handelen in privé- en werksituaties | Een verrijking voor ieders leven | Onder vakkundige en liefdevolle begeleiding ga je op zoek naar je systeem van herkomst en krijg je inzicht in persoonlijke dynamieken | Professionele trainers, bereiden met zorg de lessen voor en hebben oog voor ieders ontwikkeling | Mijn leven is op verschillende fronten logischer geworden | Ik ben blij dat ik mezelf deze training cadeau gegeven heb! |Een prachtige waardevolle reis!

=========================================================================================================================

W O R K S H O P F A M I L I E O P S T E L L I N G

inzicht krijgen in verborgen dynamieken in je familie systeem

Systemisch werken middels ‘het doen van een opstelling’, geeft helderheid over zaken die vaak al lang vastzitten. Je krijgt inzicht in de bron van een (persoonlijk, relationeel of werk) probleem, een mentale of fysieke klacht of (onrustig) gevoel. Het maakt verborgen dynamieken direct zichtbaar. Een opstelling laat zien waar het vastloopt en wat er nodig is om de energie weer te laten stromen in het systeem.

Soms gaat het over het weer innemen van de juiste plek of dat je een last of schuldgevoel bij je draagt, van bijvoorbeeld een (groot)ouder. Of je ontdekt dat een geheim er de oorzaak van is dat jij of ‘iets’ vastloopt. Er wordt duidelijk wordt waar de onrust en/of de disbalans over gaat. Wat het ook is, het gaat er in ieder geval altijd over dat er iets ‘in orde’ gemaakt moet worden in het huidige liefdes- of taaksysteem . En daar wordt deze dag tijdens een opstelling aan gewerkt. Je krijgt een ervaring op een diepe laag en er komt verandering in zaken die al zo lang onveranderd waren.

Als je een opstelling doet, een vraag inbrengt, wordt de vraag visueel zichtbaar gemaakt. We zitten in een kring met alle deelnemers. Degene die een vraag inbrengt wordt eerst kort bevraagd door de begeleider en daarna wordt de vraag ‘uitgezet’ in de ruimte. Dat gebeurt door andere deelnemers te vragen of zij een element van de vraag willen ‘representeren’. Bijvoorbeeld of zij de rol van een partner, een kind of een ouder willen innemen. Of bijvoorbeeld ‘een gevoel’ willen representeren. En vervolgens wordt hier mee gewerkt. Uiteraard deskundig, in vertrouwen en in een veilige context die wij als begeleiders bieden aan de hele groep.

Deelnemen aan deze dag is boeiend voor echt álle deelnemers. Iedereen ervaart, voelt, krijgt inzicht en wordt getriggerd, ook als je geen vraag inbrengt. En hoewel je direct een vraag in kan brengen, kan het ook prettig zijn om eerst een keer te komen kijken naar deze manier van werken. Je bent in ieder geval van harte welkom!

Voor wie
Iedereen die geïnteresseerd is in een verfrissende manier van werken en wil ontdekken hoe verborgen (familie)dynamieken werken. Je kunt bij aanmelding aangeven of je zelf een opstelling wilt. We kunnen 4 à 5 opstellingen doen op 1 dag en hanteren de volgorde van aanmelding.

Investering
Tijd: 1 dag, van 10.00 tot 16.30 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. Prijs: € 50,00 per persoon. Wil je
een opstelling dan komt er € 60,00 bij. De prijzen zijn inclusief locatiekosten, koffie/thee en
luncharrangement.

Betaling
Contant en gepast, op de dag zelf. Wil je een factuur (bij aanmelding melden) dan komt er 21% btw bij.

Locatie
Hilvaria Studio’s
Goirlesedijk 12b, Hilvarenbeek
Let op: voer bij google maps nummer 12 in!

=========================================================================================================================

D E H O G E L A T

– in jezelf –

Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Iedereen werkt agile om snel op veranderingen in te kunnen spelen, mensen zijn bijna 24/7 online bereikbaar en ze voelen zich bezwaard als ze dat even niet willen of kunnen zijn. En het lijstje wordt langer: medewerkers moeten proactief zijn, zelfstandig kunnen handelen én een teamplayer zijn, flexibel zijn in de voortdurende veranderingen in de organisatie, verantwoordelijkheid kunnen nemen en onder alle omstandigheden goed communiceren.

De lat ligt dus hoog. Maar of we het willen of niet: we hebben een menselijke grens. Dat zien we bijvoorbeeld terug in het steeds groter wordende aandeel van overbelasting als oorzaak voor verzuim in Nederland. Vaardigheidstrainingen die mensen leren werken met nieuwe werkwijzen in steeds veranderende organisaties zijn belangrijk. Maar een training van het meest essentiële deel daarbij krijgt vaak minder aandacht: de mens zelf en zijn persoonlijke balans om dit allemaal te kunnen èn te blijven kunnen.

Wie legt die lat?
Een dreigende overbelasting is ook een verstoring van de innerlijke balans, waarbij we de verbinding met onszelf en met onze omgeving zijn kwijtgeraakt. Het blijkt dus meestal complexer te zijn dan het resultaat van een veeleisende (werk)omgeving. De lat wordt gelegd door de (werk)omgeving èn (vaak ook onbewust) door de mens zelf.

Duurzame verandering
Het antwoord ligt dus gedeeltelijk in onszelf. En hiermee gaan we in deze training aan de slag!
We leren de deelnemers geen technieken of trucjes om het anders te doen. Wij geloven in een verandering ‘van binnen’. We leren mensen dichter bij zichzelf te zijn en hun onbewuste triggers te (h)erkennen die maken dat zij over hun grenzen gaan. Dat geeft de stevigheid waarmee zij leren anders te kijken en te oefenen in anders ‘zijn’. Dat zorgt voor een basis waardoor je in de praktijk de keuze hebt om het anders te gaan doen.

Inzicht, vertrouwen en regie!
We begeleiden mensen om meer inzicht te krijgen in zichzelf en het ontstaan van hun (gedrags)patronen. Binnen een sfeer van veiligheid en vertrouwen werken we samen en gaan we op zoek naar belemmeringen en kwaliteiten in de deelnemers zelf en hoe hun omgeving daar een rol in speelt. We kijken met hen hoe die patronen hen dienen en waar ze hen soms weerhouden in hun verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de training gaan we op zoek naar de persoonlijke ‘sleutels’ die mensen meer plezier en geluk kunnen brengen in werk en leven. Het resultaat is een stevige(re) basis, die hen in staat stelt om beter en krachtiger de regie te nemen. Dat draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid.

Intake vooraf
Vóór de training krijgt elke deelnemer een persoonlijk intakegesprek met één van de trainers. Dit geeft de ruimte aan deelnemers om hun verhaal en mogelijke ontwikkelbehoefte met ons te delen. Het geeft ons als trainers inzicht in het vertrekpunt van onze deelnemers. We hebben hiervoor aandacht tijdens de training. Tijdens de oefeningen kunnen we zo inspelen op de individuele aandachtspunten als dat nodig of gewenst is.

Werkvormen!
In deze training bieden we werkvormen aan die mensen vooral laten ervaren. Ze zijn gericht op een verbinding van hun wetende en voelende vermogen. Zo helpen we mensen de connectie met zichzelf te (her)vinden. In stevigheid eerst te voelen en dan te weten wat bij hen past en wat niet. De mate waarin een mens zich kan verbinden met zijn omgeving, kan niet groter zijn dan de mate waarin hij zich kan verbinden met zichzelf. Voelen en weten we goed wat bij ons past, dan zullen we ook met meer betrokkenheid en stevigheid de relaties met het werk en met onze (werk)omgeving aan kunnen gaan. En dat biedt kansen voor nieuwe ontwikkelingen op het werk voor zowel werkgever als werknemer. Iedere deelnemer werkt in deze training met de eigen thema’s. We nodigen hen uit om zich tijdens de training open, zonder oordeel en kwetsbaar op te stellen. Juist in kwetsbaarheid ligt de kracht van verandering.

Op de derde en de vierde (terugkom)dag hebben we aandacht voor ieders ervaringen in de praktijk en wordt met extra oefeningen een verdieping gemaakt op de eerder verkregen inzichten. Zo hebben deelnemers ruimte om wat zij in de praktijk na de eerste 2 dagen tegenkwamen te bespreken, te ontdekken hoe je daarmee om kunt gaan en een verdiepingsslag te maken. De kracht van de groep, de herkenning van elkaars verhalen, het leren van en met elkaar spelen daarbij ook een belangrijke rol. Net als genieten van behaalde successen en plezier hebben!

Doelgroep
De training ‘De hoge lat (in jezelf)’ richt zich op mensen die het gevoel hebben de ‘regie’ over hun werk kwijt te raken, die meer energie willen ervaren in hun werk, mensen die werkstress en/of een te hoge werkdruk ervaren en die hierin nu écht een stap willen zetten. We werken met minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

De trainers
Patrick Stalpers en Corinne Vermeulen begeleiden mensen, teams en organisaties bij verandering en ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen onderneming.

Data 2023
Woensdag 22 en donderdag 23 maart / Woensdag 19 april / Woensdag 24 mei

Locatie
Klooster Nieuwkerk in Goirle. Wil je overnachten, dat kan! Je kunt bij Klooster Nieuwkerk reserveren: www.kloosternieuwkerkgoirle.nl

Investering
De kosten voor deze training, inclusief het intakegesprek bedragen: € 1.850,00 exclusief BTW.
Koffie, thee en lunches op alle 4 de dagen en diner (op de eerste dag) zijn hierbij inbegrepen.

Programma
Dag 1: 9.30 – 17.00 uur; avondprogramma van 19.00 – 21.30 uur.
Dag 2, 3 en 4 (terugkomdag): 9.30 – 17.00 uur

Contact
Heb je behoefte aan meer informatie voor deelname, neem dan contact op via: contact@patrickstalpers.nl

========================================================================================================================