Coaching persoonlijke en professionele ontwikkeling

Leiderschap

In een traject persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan we op zoek naar dat wat jou gevormd heeft als mens en hoe persoonskenmerken en je werkstijl zich verhouden tot de thema’s van de transitiecirkel

Je leert over gebeurtenissen en keuzes uit het verleden en hoe deze invloed hebben op jouw werkgedrag en je waarden. Hierbij verkrijg je inzicht in de wortels van je leiderschap en ontdek je wat het effect is van deze stijl op anderen. Ook hoe onderliggende dynamieken jouw effectiviteit beïnvloeden.

Dit traject gaat over een ander perspectief. Je gaat een ‘plek’ ervaren van waaruit je anders gaat kijken. Je gaat nieuwe keuzemogelijk-heden ‘zien’ en ervaart hoe secure base leiderschap hierbij voor jou kan werken. Het resultaat: genieten van de opbrengst, energie krijgen en geïnspireerd raken door nieuwe inzichten en ervaringen.

Naast zicht op eigen kwaliteiten en potentieel, vind je ook de uitdagende leertaak die voor jou is weg gelegd. Op het moment dat jij hier eigen verantwoordelijkheid in neemt, breng je mensen werkelijk in beweging. Zonder ze voor te zeggen, zonder ze te hoeven motiveren. Je gaat ze inspireren.

 

Praktisch

Een coaching traject start met een intakegesprek, vragenlijst en een helder trajectplan. Deze zaken vormen de basis van het traject en hiervoor nemen we de tijd. In samenspraak wordt de duur bepaald en worden verdere afspraken gemaakt rondom frequentie van gesprekken en locatie. 

Gedurende het gehele traject is sprake van samenwerking met betrekking tot thuis-/ en praktijkopdrachten, testing en reflectie op doelstelling en resultaten. Tijdens de begeleiding worden oefeningen gebruikt gelieerd aan het gedachtegoed en methodieken uit de NLP, de TA en het Systemisch Werken. 

BUSINESS COACHING

Als ondernemer kun je op enig moment het gevoel hebben er alleen voor te staan. Ooit startte je de onderneming en hoewel de groei en resultaten goed zijn, mis je meer dan ooit voldoening en de flow die je eerder wel ervaarde. Je hebt behoefte aan inzicht, een klankbord: waar sta ik nu en waar ga/wil ik naar toe. Je zoekt een sparringpartner die jou een ‘spiegel’ voor houdt.

In dit traject gaan we op zoek naar de kern (het WHY), jouw identiteit, de verbinding met jezelf en je werk … én hoe je hieraan betekenis geeft middels de koers die je wilt varen.

Je ontdekt en leert over de verandering van de omstandigheden, je eigen kwaliteiten, valkuilen en patronen en je krijgt zicht op de ontwikkeling en dat wat nodig is om jouw koers krachtig uit te zetten en vast te houden. Een traject business coaching is maatwerk en kent een duur van minimaal 1 jaar.

Mannen op het water

In augustus 2020 ga ik een dag het water op met een kleine groep ondernemers/leidinggevenden die bereid zijn om te kijken naar waar ze nu staan en die krachtig koers willen uitzetten naar de toekomst. Vraag de flyer op via contact@patrickstalpers.nl

‘je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen’.